10 instructiuni de utilizare pentru un scanner portabil

Am modificat articolul ultima data pe: 02.04.20

 

10 instructiuni de utilizare pentru un scanner portabil

 

Pentru a intrebuinta cu usurinta scannerul portabil, trebuie sa citesti foarte bine manualul inainte, deoarece nu toate device-urile de acest fel functioneaza identic. E important sa stii cum anume se introduc bateriile si ce modele trebuie, cum se fac setarile pentru cardul SD, data, ora, rezolutie, cum verifici compatibilitatea cu sistemul de operare, cum rezolvi diverse probleme care se pot ivi sau cum transport/depozitezi aparatul. 

 

Un scanner portabil este un aparat ce poate fi luat peste tot cu tine, pentru a-ti permite sa introduci cu usurinta in computer/telefon etc. un document pe care vrei sa-l transformi din format fizic in unul digital.

Pentru a intrebuinta in mod simplu, dar si corect un astfel de device, trebuie sa ai in vedere o serie de instructiuni. Iata care sunt unele dintre cele mai importante:

 

Citeste cu atentie manualul

Primul si cel mai important pas consta in parcurgerea cu atentie a instructiunilor. In cartea destinata lor ti se vor specifica toate detaliile care conteaza, ce face fiecare buton, de ce functii te poti bucura etc. 

Dupa ce o citesti, treci mai departe la tot ce tine de instalare, reglare, probleme ce pot sa apara sau alte astfel de informatii. 

 

 

Instaleaza-i bateriile si asigura-te de faptul ca acestea sunt de calitate

Un scanner portabil functioneaza pe baterii clasice sau acumulatori, pentru a putea fi intrebuintat cu usurinta oriunde si oricand, fara a fi conectat la o retea electrica. Bateriile se introduc intr-un spatiu special, usor de gasit. Se da la o parte capacul, se plaseaza acumulatorii in pozitia corecta, indicata in orificiul respectiv, se inchide, dupa care se porneste device-ul.

 

Introdu cardul SD si fa setarile necesare

Daca intrebuintezi un model ce permite salvarea imaginilor scanate, cel mai probabil acesta are nevoie de un card SD compatibil. Vezi varianta potrivita pentru dispozitivul tau, cauta orificiul destinat si introdu cu atentie, nefortand, cardul in slotul respectiv. Acest lucru trebuie sa se realizeze cu aparatul inchis. 

Dupa ce ai facut asta, e necesar sa pornesti device-ul si sa formatezi cardul din meniul pentru setari sau cu ajutorul unui buton pe care e imprimata litera “F”. 

 

Seteaza data/ora

Daca utilizezi un scanner ce iti afiseaza data/ora, acesta trebuie reglat in asa fel incat aceste detalii sa fie corecte. Pentru asta, ceea ce ai de facut este sa intri in meniu si sa cauti la setari optiunile pentru astfel de informatii. Daca nu te descurci intuitiv, manualul de utilizare iti va oferi detalii complete cu privire la astfel de ajustari. 

 

Regleaza rezolutia

E posibil sa nu vrei de fiecare data ca aparatul pe care il intrebuintezi sa scaneze la aceeasi rezolutie. Uneori vrei imagini extrem de clare, care ocupa bineineteles mai mult loc, alteori vrei o scanare banala. Pentru a jongla cu astfel de detalii, daca device-ul iti permite, vei avea un buton special care te va ajuta sa faci acest lucru simplu si rapid.

 

Alege modul de scanare

Modul de scanare face referire la tipul de fisier care va putea fi exportat dupa o astfel de actiune. Marea majoritate a articolelor permit variante JPEG sau PDF. Pe cea finala o alegi in functie de nevoile pe care le ai. 

Daca te intereseaza introducerea in computer a fotografiilor, optezi pentru JPEG, daca vrei documente PDF, iar daca doresti ca pozele sa fie scanate si apoi plasate intr-un document, selectezi tot PDF. 

 

Conecteaza-l la un computer pentru a vedea imaginile scanate

Daca intentionezi sa compiezi ceea ce scanezi pe un computer, acest lucru poate fi facut prin mai multe metode. Cea mai comuna e prin fir, care e si sigura, dar si rapida. Sunt insa si modele care folosesc pentru asta tehnologii precum Wi-Fi sau Bluetooth si care nu necesita cablu pentru transfer. 

Atunci cand vrei sa trimiti pe computer documente/poze, asigura-te de faptul ca ai un sistem de operare compatibil cu modelul scannerului. Acest lucru il vei afla din specificatiile aparatului. 

 

Sterge cu grija lentila daca rezultatele sunt in ceata

Chiar si atunci cand ai cel mai bun scanner portabil se poate intampla ca ceea ce se exporta intr-un device extern sa fie in ceata. Principala cauza in astfel de situatii ar putea fi mizeriile/amprentele ce se depun pe lentila. Pentru a rezolva aceasta problema, ceea ce ai de facut este sa stergi cu atentie lentila, cu o carpa uscata si moale, astfel incat sa nu o deteriorezi. 

 

Ce faci atunci cand imaginile nu pot fi scanate

In anumite momente, aparatul poate da erori ce nu permit actionarea in parametri normali asupra documentelor. Care pot fi cauzele si cum pot fi rezolvate, iti spunem chiar acum. 

Un motiv ar putea fi instalarea incorecta a cardului SD sau lipsa acestuia. Problema de fata poate fi rezolvata prin introducerea lui corecta si efectuarea corespunzatoare a setarilor.

O alta situatie e aceea in care memoria este plina. Din moment ce nu mai ai unde salva rezultatele, in mod categoric nu mai poti scana. Rezolvarea e simpla: descarci imaginile pe un computer si eliberezi spatiu. 

Daca aceste metode nu functioneaza e posibil sa fie vorba de probleme mai grave si va fi necesar sa te adresezi unui service specializat. 

 

 

Ai grija la modul in care depozitezi/transporti scannerul

Cand folosesti des un astfel de aparat, trebuie sa il ai mereu cu tine, pentru tot felul de situatii. Pentru a te asigura de faptul ca totul va fi in regula, urmareste sa cumperi un model ce are si saculet pentru transport sau cauta un astfel de produs de protectie pentru a-l achizitiona separat.

Totodata, ai grija sa nu supui device-uri la socuri mecanice, sa nu-l lasi in umezeala/apa/praf si sa-l folosesti de fiecare data cu grija, daca vrei sa-i prelungesti durata de viata. 

Cam acestea sunt cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunosti cu privire la utilizarea unui scanner. Daca esti in cautarea unui astfel de aparat, cel mai bine ar fi sa optezi pentru magazinele online, deoarece gama de produse e mai variata si ofertele mai dese. 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre