4 branduri care produc desktop-uri bune

Am modificat articolul ultima data pe: 07.08.20

 

In achizitionarea unui Desktop, un rol important il joaca si brandul, in sensul ca daca doresti ceva cu adevarat calitativ, trebuie sa iti indrepti atentia spre o companie mare, de renume, care are pe piata produse capabile sa satisfaca cerintele tuturor cumparatorilor, chiar si a celor foarte exigenti. In Romania, cele mai apreciate device-uri de acest tip sunt produse de ASUS, Apple, HP si Lenovo. 

 

Atunci cand vrei sa-ti cumperi un Desktop, interesant ar fi sa stii si ce anume e cu brandul de la care alegi, ce istorie are in spate si cu ce anume isi surprinde clientii, motiv pentru care iti vom prezenta, in cele ce urmeaza, cele mai cunoscute marci:

 

ASUS

Compania ASUS a aparut in Taiwan, in 1990, acest nume fiind ales cu un motiv. El reprezinta ultimele litere din cuvantul “Pegasus”, calul inaripat din mitologia greaca, ce semnifica inspiratie si invatatura. Acestea fiind zise, acest brand ofera produse care au la baza putere, spirit creativ, inovatie si calitate. 

Marca e renumita mai ales pentru notebook-urile pe care le fabrica, acestea fiind capabile sa reziste chiar si in cele mai grele conditii, dar si pentru placile de baza pentru care sunt pe primul loc in lume, 40% din aceste articole fiind realizate de ASUS. Printre produsele pe care le are pe piata se numara si Desktop-urile, care sunt performante, cu un design armonios si preturi accesibile. 

 

 

In activitatea pe care o face, compania tine cont de cinci virtuti importante: smerenie, in acest sens oferind respect clientilor, dar si angajatilor; integritate, lucru care se remarca prin sinceritate, intelegere, acceptare; sarguinta, alocand timp suficient pentru realizarea celor mai bune produse, dar si avand grija la resurse, astfel incat acestea sa nu fie irosite; agilitate, care se vede atunci cand e vorba de luarea deciziilor; si curaj, remarcat prin faptul ca trateaza cu interes dificultatile, nu da inapoi si analizeaza foarte bine procesul decizional. 

 

Apple

Bazele brandului Apple au fost puse in 1976, cand Steve Jobs si Steve Wozniak au deschis o companie de produse electronice, care isi avea sediul intr-un garaj din Palo Alto, California. Denumirea a fost Apple Computers pana in ianuarie 2007.

Astazi, cei de la Apple sunt renumiti in intreaga lume pentru produsele de calitate pe care le scot la vanzare (smartphone-uri, tablete, Desktop-uri, smartwatch-uri), toate avand propriul sistem de operare. Acestea sunt gandite in asa fel incat sa fie de folos si pentru persoanele care au diverse dizabilitati, deoarece producatorii sunt de parere ca trebuie sa fie accesibile pentru toata lumea. 

Pe langa articole personale, cei de la Apple fabrica si variante pentru afaceri, care au menirea de a ajuta business-urile sa se dezvolte si sa colaboreze cat mai bine cu angajatii. Acest brand investeste in permanenta in educatie si formare, pentru a veni cu tot ce este mai bun. 

Compania despre care vorbim acum are un total de peste 123.000 angajati. Ea e prezenta si in Romania, unde are locatii in care ofera produse, service si asistenta, dar si instruire si certificare. 

 

HP

In prima zi a anului 1939, doi prieteni, fosti absolventi de inginerie electrica, incheiau un parteneriat cu o investitie initiala de 538 de dolari. Era vorba de William Hewlett si David Packard, care au tras la sort pentru a stabili denumirea, iar in final, aceasta s-a numit Hewlett-Packard Company si avea sediul intr-un garaj din Palo Alto, California. In demersul lor, au fost ajutati si de Frederick Terman, fostul lor profesor, care le-a fost ca un mentor. 

HP a devenit o corporatie in 1947 si peste 10 ani o companie pe actiuni. Astazi se mandreste cu faptul ca e una dintre cele mai mari branduri producatoare de calculatoare personale de tip PC, laptop-uri, servere, imprimante etc. Isi desfasoara activitatea pe trei segmente de afaceri si anume: intreprinderi si servere (SSE), HP Software (R) si HP Services (HPS).

Referitor la viziunea pe care o are, ea isi propune sa creeze noi tehnologii care sa faca viata mai buna pentru toata lumea, fie ca vorbim de persoane, organizatii sau comunitati. Acestea fiind zise, in companie predomina motivatia, inspiratia si inovatia, pentru a oferi experiente uimitoare. 

In tara la noi, cei de la HP au un centru se servicii (Global eBusiness Operation Center), care se afla in Bucuresti din 2005, care la ora actuala are pana in 1000 de angajati. Numarul maxim al acestora a fost in 2014, 2895 persoane, an in care a avut si cea mai mare cifra de afaceri (345.186.562 RON).

 

 

Lenovo

Compania chineza Lenovo si-a inceput activitatea in 1984 la Beijing, cand 10 prieteni, sub conducerea lui Liu Chuanzi, au infiintat Legend/Lianxiang, fiind finantati de Academia Chineza de Stiinte. Inceputurile au fost destul de grele, deoarece s-a incercat initial prin producerea de televizoare, insa fara succes, apoi prin verificarea calitatii computerelor, dupa care cu un ceas digital, care nu a fost prea bine primit nici el.

Totul a inceput sa prinda cu adevarat contur in 1990, cand brandul acesta a scos pe piata primul computer propriu – Legend PC, care a avut mare succes in special in Asia. Dupa acest eveniment, s-a extins in Europa, America de Nord si Australia, punand accent mult si pe cercetare-dezvoltare. Ceea ce isi propune astazi acest brand e sa ofere dispozitive pentru toata lumea, care sa fie rezistente si de incredere, punand pret pe inovatie si calitate.

Numele de Lenovo a fost dat in 2003, an in care s-a investit foarte mult si in promovare. In 2005, a cumparat sectiunea de PC a celor de la IBM, iar in 2014 le-a cumparat acestora si divizia de servere. Astazi e una dintre cele mai importante companii din lume si produce: desktop-uri, laptop-uri, smartphone-uri, tablete, scanere, periferice etc. 

Poate cel mai ciudat an pentru Lenovo e 2009. De ce? Pentru ca atunci ei au vandut divizia de smartphone-uri si tablete pentru 100 de milioane de dolari, dorind astfel sa se concentreze doar pe realizarea de PC-uri. Tot in acest an, o cumpara inapoi, insa pentru 200 de milioane de dolari si ajunge pe locul 3 in topul celor mai mari producatori de telefoane mobile din China.

Acesta sunt unele dintre cele mai interesante informatii legate de marile branduri producatoare de computere. Ia in calcul achizitia de la unul dintre ele daca vrei sa cumperi un Desktop All in One, unul clasic, gadget-uri pentru PC, dar si periferice. 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments