4 branduri consacrate in productia de SSD-uri

Am modificat articolul ultima data pe: 06.08.20

 

Daca brandul e un criteriu de selectie important pentru tine atunci cand alegi un SSD, trebuie sa faci achizitia de la o marca de renume, care sa fie cunoscuta pentru calitatea articolelor pe care le comercializeaza. Noi iti recomanda variante de produse de la Corsair, Kingstone, Samsung sau Western Digital. 

 

Esti interesat/a sa afli o serie de informatii legate de unele dintre cele mai apreciate branduri de SSD-uri? Atunci parcurge in continuare acest text si vezi ce se ascunde in spatele unor nume importante din industrie.

 

Corsair

In 1994, Andy Paul, Don Lieberman si John Beekley infiintau compania Corsair Microsystems, in California. La inceput, scopul a fost acela de a dezvolta module de memorie Cache L2 (COASt), pentru OEM. In timp, brandul a trecut la module DRAM, in special pe segmentul servere, dupa care, usor-usor a inceput sa lanseze fel si fel de articole din domeniul perifericelor pentru PC. 

Astazi, corporatia aceasta este una dintre cele mai importante cand vine vorba de unitati de memorie, surse, unitati flash USB, solutii de racire, periferice pentru gaming, carcase, SSD-uri, boxe si asa mai departe. Articolele au un design inovator, sunt de o calitate foarte buna si isi ating scopurile in care au fost create punand accent pe performante. 

Misiunea companiei este aceea de a realiza produse de ultima generatie, care sa ajute clientii sa isi faca cel mai bun PC. De-a lungul timpului a primit mai multe premii pentru articole precum: memorii DDR4 si DDR3, carcase, casrti de gaming, mouse-uri si tastaturi, SSD-uri etc. 

In 2018, Corsair a achizitionat principalul furnizor de hardware si software axat pe realizarea produselor special gandite pentru creatorii de continut – Elgato, si in 2020 Origine PC Corp., un brand ce se ocupa de productia de PC-uri. 

Kingstone

Compania americana Kingstone Technology si-a inceput activitatea in 1987, avand la baza dorinta de a reduce din insuficienta de cipuri de memorie de 1 MB, care era la momentul respectiv pe piata. Ea a fost fondata de catre John Tu si David Sun si pana in 1992 a fost firma privata cu cea mai rapida crestere din America. 

Ceea ce a dus la succesul acestei companii a fost faptul ca a pus mereu accent pe calitatea si fiabilitatea produselor, acest ultim aspect fiind piatra de temelie a brandului. Ceea ce isi propun cei de la Kingstone sa faca e sa ramana in continuare o marca de incredere, care sa depaseasca standardele industriei cu fiecare noua dezvoltare. 

Astazi, poti cumpara de la acest brand produse precum: memorii (pentru servere, computere), carduri de memorie, unitati flash USB, SSD-uri sau cititoare de carduri. Le vei gasi peste tot in lume, deoarece compania are succes la nivel global. 

Un alt lucru interesant pe care vrem sa-l amintim tine de modul in care Kingstone isi trateaza cei peste 3000 de angajati. Firma aceasta e de parere ca fiecare om in parte contribuie la succesul ei si are o cultura corporativa ce pune accent pe respect, loialitate, flexibilitate si integritate. 

 

Samsung

Coreea de Sud, 1938, tara si anul in care se puneau bazele companiei Samsung. Avand in vedere succesul pe care il are si astazi, probabil te gandesti ca inca de la inceput scopul ei a fost unul legat de domeniul electronicelor. Ei bine, nu e chiar asa. Poate o sa ti se para surprinzator, dar initial, brandul acesta producea zahar. Da, ai citit bine. Apoi, si-a axat atentia pe asigurari, dupa care abia in 1969 s-a infiintat Samsung Electronics. 

Primul produs al acestei divizii a fost un televizor alb-negru, care a avut destul de mult succes. La inceputul anului 1990, firma a investit foarte mult in cercetare si dezvoltare, ceea ce i-a adus succesul pe care si-l mentine si astazi. 

Printre articolele companiei se numara: smartphone-urile, tabletele, ceasurile inteligente, SSD-urile, cardurile de memorie, laptopurile, sistemele desktop si asa mai departe. 

Deoarece doreste sa devina cea mai mare corporatie din intreaga lume, Samsung face in permanenta angajari si are un management echitabil si transparent. 

Misiunea brandului e aceea de a inspira oamenii cu tehnologii de ultima generatie, care sa ii ajute sa isi imbunatateasca modul de viata si sa-si creeze un viitor placut. Pentru asta, continua sa investeasca in cercetare si dezvoltare si sa tina pasul cu tot ce e nou chiar si in domenii precum asistenta medicala sau automobile. 

 

 

Western Digital

Numele initial al acestei companii a fost General Digital, iar anul in care a fost infiintata e 1970 (23 aprilie). Omul care a pus bazele brandului a fost Alvin B. Philips, care la acea vreme era angajat la Motorola. La inceput, firma producea echipamente de testare MOS, dupa care a trecut la semiconductoare. 

Cativa ani importanti pentru aceasta corporatie sunt urmatorii – 1971 – isi schimba numele in Western Digital; 1980 – devine un brand activ in ceea ce priveste solutiile de stocare digitala, ocupandu-se de realizarea hard disk-urilor pentru computere; 1983 – castiga un contract cu IBM pentru un produs care e in uz si astazi (WD1003); 1990 – intra intr-un impas si incepe sa se reorganizeze. 

Cere sa fie achizitionata de IBM, insa acestia refuza si in schimb ii ofera un parteneriat care s-a dovedit a fi foarte benefic; 2001 – se lanseaza primul Hard Disk cu memorie Cache de 8 MB (de patru ori mai mult decat orice era pe piata la vremea respectiva); 2003 – achizitioneaza Read-Rite Corporation si lanseaza Hard Disk-uri Raptor, cu viteza de 10.000 rpm si 5 ani garantie; 2009 – achizitioneaza Silicon System; 2011 – cumpara Hitachi. 

Astazi, Western Digital este una dintre cele mai mari companii producatoare de Hard Disk-uri din lume. Pe langa asta, mai are la vanzare si articole precum: SSD-uri, media playere sau NAS-uri. 

Daca vrei sa cumperi un Solid State Drive de calitate foarte buna, spre aceste branduri trebuie sa iti indrepti atentia. Ele au la vanzare produse de calitate superioara, care pot fi achizitionate atat din magazinele offline, cat si din cele online. A doua varianta e de multe ori mai apreciata deoarece permite compararea cu usurinta a preturilor si studierea mai rapida ofertelor.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments