7 pasi in instalarea unui scanner clasic, flatbed

Am modificat articolul ultima data pe: 06.04.20

 

7 pasi in instalarea unui scanner clasic, flatbed

 

Instalarea unui scanner de tip flatbed trebuie facuta cu atentie, astfel incat sa te asiguri de faptul ca totul va functiona in cele mai bune conditii. Pentru asta, vezi sa ai la indemana toate accesoriile necesare, sa cunosti bine ce actiuni au loc atunci cand apesi anumite butoane, sa amplasezi device-ul intr-un loc in care sa poata rula in cele mai bune conditii, sa instalezi corect software-ul si sa conectezi aparatul la computer, dar si sa-l cureti cu atentie si sa incerci sa rezolvi problemele care apar. 

 

Un scanner clasic, flatbed este un dispozitiv ce te ajuta sa introduci in computer sau sa transferi pe telefon/tableta tot felul de documente pe care le ai in format fizic si vrei sa le convertesti in fisiere digitale. El nu e greu de intrebuintat, iar pentru a face totul cat mai simplu, iti vom spune care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

 

Asigura-te de faptul ca ti s-a livrat coletul impreuna cu toate elementele componente

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand doresti sa pregatesti de utilizare un astfel de device este sa verifici pentru a vedea daca in pachet ai primit toate accesoriile necesare. Pe langa unitatea suport a dispozitivului mai ai nevoie de cablurile care sa faca legatura dintre aparat si computer, dar si de cel de alimentare. Apoi, va fi necesar si CD-ul ce contine soft-ul pentru instalare. Toate acestea trebuie insotite de manualul de utilizare si de garantie. 

 

 

Afla ce face fiecare buton in parte si ce functii ai la dispozitie

Dupa ce ai verificat sa ai cele necesare, studiaza foarte bine manualul pentru a sti exact cum sa lucrezi cu scannerul si ce destinatie are fiecare buton in parte. Astfel in momentul in care totul va fi gata, vei avea toate cunostintele necesare pentru a te descurca cu usurinta. 

 

Pregateste device-ul de utilizare si plaseaza-l intr-un loc potrivit

Pentru a incepe pregatirea propriu-zisa pentru a functiona, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa elimini materialele de siguranta. De obicei, aceste device-uri se livreaza cu unitatea de scanare blocata, pentru a nu se deteriora, iar intre placa de presiune si cea de scanare exista o protectie. 

Apoi, e necesar sa asezi aparatul intr-un loc potrivit pentru a-si putea indeplini misunea in cele mai bune conditii. Pentru asta ai in vedere urmatoarele aspecte: nu acoperi orificiile destinate ventilarii device-ului, evita sa il pozitionezi in locuri in care e expus in mod direct luminii soarelui, prafului, umezelii, emisiilor de amoniac, substantelor chimice, vibratiilor sau schimbarilor bruste de temperatura.

Marea majoritate a scannerelor, pentru a functiona in mod normal au nevoie de temperaturi cuprinse intre 10 si 35 de grade Celsius si umiditate intre 20 si 80%. 

Totodata, pentru a nu interfera cu diverse gadget-uri, se evita plasarea produsului in imediata apropiere a aparatelor ce pot genera camp magnetic (boxe, radio etc.).

 

Intaleaza software-ul

Urmatorul pas e acela de a introduce in computer programul necesar functionarii scannerului. Vei vedea ca in colet vei primi un CD cu softul sau un link catre un site web de pe care il poti descarca. Dupa ce ai introdus disk-ul sau ai descarcat fisierul, va fi necesar sa te conectezi la sistemul de operare ca si administrator si sa urmezi instuctiunile date de program. 

Totul ar trebui sa fie foarte simplu si la cateva click-uri distanta. 

 

Conecteaza scanerul la computer si la sursa de alimentare

Acum e momentul sa faci legatura dintre dispozitivul de scanare si PC, dar si sa ii dai energia electrica necesara pentru a functiona.

In pachet vei primi firele necesare. Vei avea nevoie cel mai probabil de un cablu USB ce va face legatura dintre device si computer si de unul de alimentare, ce va porni din spatele modelului si va fi conectat direct la priza. 

Dupa ce ai facut aceste lucruri, daca pornesti scanerul totul ar trebui sa functioneze la parametri normali. 

 

Curata-l cu grija atunci cand e necesar

Este important sa ai in vedere curatarea periodica a device-ului, daca vrei sa ii prelungesti acestuia durata de viata si sa-l faci sa lucrezi cat mai bine. 

Cand vrei sa elimini murdaria, depunerile etc., primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa opresti aparatul si sa-l scoti din priza. Dupa, intrebuinteaza o carpa fina si bine uscata, pentru a curata placa de presiune, dar si pe cea de scanare, deoarece aceste parti ale device-ului nu trebuie sa intre in contact cu apa, diluantii, alcoolul sau solventii de curatare. Pentru componentele aflate la exterior te poti folosi de o carpa umeda si de solutii de curatare speciala. Ai insa grija la orificiile aflate la exterior, dar si la butoane. 

 

 

Rezolva cu rabdare problemele care se pot ivi

Cand vrei sa folosesti un scanner, te poti astepta in orice moment sa apara si tot felul de inconveniente. Uneori ele necesita ajutor de specialitate, motiv pentru care trebuie sa intorci produsul in garantie sau sa-l duci intr-un service, altele sunt simplu de rezolvat. Iata cateva situatii pe care le poti intalni:

Aparatul nu porneste –  aceasta e o problema intalnita destul de frecvent si are o rezolvare foarte simpla de multe ori. Verifica sa vezi daca intrerupatorul e setat corect, daca ai introdus bine stecherul in priza sau daca sursa de alimentare nu este defecta. Daca totul e in regula din aceste puncte de vedere, probabil e ceva mai grav si ai nevoie de un specialist. 

Imaginile scanate sunt cu dungi albe – doua dintre principalele cauze care duc la astfel de neplaceri sunt mizeriile ce se pot depune pe sticla si zgarierea acesteia. Prima poate fi rezolvata prin stergerea cu atentie, a doua necesita trimiterea in garantie/service pentru inclocuire.

Nu porneste scanarea, dar computerul recunoaste device-ul – o posibila cauza intr-o astfel de situatie ar putea fi pozitia comutatorului de blocare, ce se afla pe partea din spate a suportului. Daca e pe mod blocare, deblocheaza-l si apoi totul va functiona normal. 

Acestia sunt principalii pasi pe care trebuie sa-i ai in vedere cand e vorba de instalarea unui scanner clasic, flatbed. Daca ceva iti este neclar, cel mai bine e sa consulti cu atentie manualul, deoarece regulile pot fi diferite de la un device la altul. 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre