Cel mai bun calculator stiintific

 

Calculatoare stiintifice – Opinii si Recenzii in 2019

 

Cand vine vorba de efectuarea unor operatii matematice mai dificile, un calculator stiintific ar putea fi de un real folos, mai ales daca esti elev sau student. El te va ajuta sa realizezi totul mult mai simplu sau sa verifici daca ceea ce ai facut deja e sau nu corect. Piata online e foarte variata cand vine vorba de astfel de produse, iar ofertele sunt foarte tentante. Printre cele mai interesante se numara si cele care alcatuiesc lista noastra de mai jos. Daca nu ai timp pentru a o parcurge, in fruntea ei e Texas Instruments SCIENTIFIC TI-30X Pro, un model ce va afisa pe ecran un numar de 16 cifre, pe patru linii, cu ajutorul unui ecran LCD de 55 x 19 mm. Acest calculator e capabil sa te ajute cu sa efectuezi o multime de operatii, de la cele simple, de baza, pana la fractii, logaritmi, functii trigonometrice, conversii, matrice etc. Se alimenteaza cu ajutorul bateriilor, dar poti folosi si energia solara. Are 170 x 83 x 15 mm si este de culoare neagra. Daca vrei un model ceva mai accesibil financiar, pe locul 2 se afla Joinus JS-82MS-5.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Texas Instruments SCIENTIFIC TI-30X Pro
Click aici pentru pret!

E un dispozitiv care va fi o adevarata incantare pentru elevii/studentii care se confrunta adesea cu situatia de a efectua calcule complicate, deoarece are o multime de functii, afiseaza datele pe patru linii, cu un numar maxim de 16 caractere si poate fi alimentat atat prin baterii, cat si cu energie solara.

Iti va lua ceva timp sa te obisnuiesti cu acest calculator pentru a-i afla toate functiile, deoarece are o multime de butoane utile.

Va fi de un real folos pentru persoanele care lucreaza cu cifre la un nivel mai avansat, mai ales daca vorbim de mediul academic.

Joinus JS-82MS-5
Click aici pentru pret!

Reprezinta o varianta potrivita pentru persoanele care vor un dispozitiv stiintific, nu extrem de performant, dar care sa permita efectuarea unor operatii mai complexe, nu doar de baza, deoarece are in total 240 de functii. Se alimenteaza cu baterii, se inchide automat si are un pret de achizitie destul de accesibil.

Ecranul LCD permite afisarea a 12 digiti, ceea ce poate fi considerat prea putin pentru un calculator stiintific cu adevarat performant.

E alegerea potrivita pentru elevii de gimnaziu si chiar de liceu, daca vor un dispozitiv care sa-i ajute la efectuarea/verificarea unor calcule complexe.

Casio fx-570ES PLUS
Click aici pentru pret!

Recomandam acest model stiintific persoanelor care vor sa aiba posibilitatea de a efectua o mare varietate de calcule, deoarece el are un numar de 417 functii, atat simple, cat si complexe. Este confortabil de tinut in mana datorita dimensiunilor si greutatii si are nevoie de o baterii AAA pentru a functiona.

Costul de achizitie e unul destul de ridicat, mai greu accesibil elevilor si studentilor care de cele mai multe ori au un buget limitat.

Daca vrei sa investesti intr-un calculator stiintific performant, ia in calcul achizitionarea acestui model ce iti va oferi o multime de functii.

 

 

Pareri despre cele mai bune calculatoare stiintifice

 

 

Texas Instruments SCIENTIFIC TI-30X Pro

 

Atunci cand vrei sa cumperi cel mai bun calculator stiintific, trebuie sa iei in calcul si acest produs, deoarece e unul dintre cele mai apreciate. El iti ofera posibilitatea de a efectua foarte multe operatii matematice, atat simple (adunari, scaderi, inmultiri, impartiri, procente), cat si mai complexe (fractii, paranteze, conversii, logaritmi, ridicare la putere, unghiuri, variabile, regresii, combinari, permutari, tabele de valori, calcule numerice diferentiale etc.). Sunt o multime de functii pe care le poti face cu acest dispozitiv, motiv pentru care, e posibil sa ti se para destul de dificil de utilizat.

Acest calculator stiintific de la Texas Instruments afiseaza datele pe un ecran LCD de 55 x 19 mm, pe patru randuri, cu posibilitatea de a insira un numar de pana la 16 digiti. Nu te va lasa la greu din cauza alimentarii, deoarece poti folosi pentru el atat baterii, cat si incarcarea solara. Culoarea acestui produs este neagra, pentru a fi cat mai practic, iar dimensiunile generale sunt de 170 x 83 x 15 mm, astfel incat sa-l tii cu usurinta in mana.

Pentru a proteja calculatorul atunci cand nu il intrebuintezi, vei primi si un capac usor de folosit, care va fi util mai ales pentru taste. Modelul acesta se opreste automat, la un anumit timp de inactivitate si are bineinteles si functii de memorare.

 

Avantaje:

Poti face cu ajutorul acestui instrument o multime de operatii matematice si statistice, atat simple, cat si complexe.

Cand nu este folosit, tastele pot fi protejate cu ajutorul unui capac ce poate fi atasat suplimentar, in cazul in care ti-e mai comod fara el.

Alimentarea calculatorului se poate face atat cu baterii, cat si cu energie solara, pentru a nu ramane fara energie cand ai cea mai mare nevoie.

Se opreste automat, daca il uiti deschis, pentru a economisi energia.

 

Dezavantaje:

Ai nevoie de timp pentru a-ti da seama cum anume functioneaza toate butoanele si ce poate face cu adevarat acest dispozitiv.

 

 

Joinus JS-82MS-5

 

Aducem acum in atentia ta un calculator stiintific Joinus, care te poate ajuta in efectuarea urmatoarelor tipuri de operatii: adunare, scadere, inmultire, impartire, logaritmi, deviatii standard, functii trigonometrice, aritmetice, stiintifice si hyperbolice, calcule statistice si consecutive, etc. El va fi un partener de incredere pentru elevi, dar si studenti si are un numar de circa 240 de functii.

Referitor la modul in care sunt vizibile datele, ele sunt prezentate pe un ecran LCD cu doua linii, care va permite afisarea a 12 digiti. In total, modelul acesta are 47 de taste si vine si cu functii suplimentare, precum inchidere automata. Detine si o carcasa de protectie, care va ajuta la prelungirea duratei de viata.

Acest calculator stiintific, la un pret bun, este de culoare neagra si are dimensiuni care-l fac sa fie simplu de intrebuintat chiar si atunci cand e tinut in mana – 15 x 8 x 1 cm. Pentru alimentare, vei avea nevoie de doua baterii de tip nasture, LR44, care initial sunt incluse in pachetul de achizitie. Ele sunt apoi simplu de inlocuit, prin indepartarea unui capac cu clapita. Taxa pentru livrare este relativ scazuta, ea fiind in jur de 14 lei.

 

Avantaje:

Iti va permite sa te bucuri de circa 240 de functii ce vor face posibile o multime de calcule care mai de care mai sofisticate.

Se alimenteaza cu ajutorul a doua baterii (incluse in pachet), neexistand riscul sa ramai fara alimentare cand ai neaparata nevoie de el, daca tii mereu la tine rezerve.

Poate fi achizitionat la un pret decent, ce nu va implica din partea ta un efort financiar foarte mare.

Pentru a mentine pentru cat mai mult timp durata de viata a bateriilor, se inchide automat dupa un anumit timp de inactivitate.

 

Dezavantaje:

Reda cel mult 12 digiti, motiv pentru care nu e chiar cel mai performant model din gama celor stiintifice.

 

 

Casio fx-570ES PLUS

 

Cei de la Casio sunt renumiti pentru faptul ca au pe piata unele dintre cele mai bune calculatoare stiintifice, acest model nefacand rabat de la calitate. El are un numar de 50 de butoane, care pot fi intrebuintate pentru descoperirea si folosirea celor 417 functii ce permit efectuarea a tot felul de operatii (matrice, radicali, functii trigonometrice si statistice, vectori, ecuatii, combinari, permutari, logaritmi, deviatii standard, conversii, variabile, regresie etc.).

Acest calculator stiintific de la Casio afiseaza un numar de 10+2 digiti, suficient, dar nu foarte mare pentru un model performant. Datele sunt aratate pe un ecran LCD, cu doua linii, care permite o insiruire a caracterelor in mod clar si placut, pentru a fi observate cu usurinta. Pentru a functiona, acest dispozitiv are nevoie de o baterie de tip AAA, care e foarte raspandita, prin urmare foarte usor de gasit.

Calculatorul despre care vorbim acum are dimensiuni de 160 x 80 x 13.8 mm si cantareste doar 100 de grame. E usor de tinut in mana, are taste de diferite culori (gri, negre, portocalii, albe) si combina la carcasa mai multe nuante de gri. El are si un capac ce poate fi tinut pe spate si apoi mutat pe fata, pentru a proteja butoanele cand il tii in geanta sau nu il folosesti. Are un pret destul de mare, insa corect, iar transportul costa pana in 20 de lei.

 

Avantaje:

Are 417 functii ce te vor ajuta sa obtii rezultate corecte pentru o multitudine de operatii din domeniul matematic, statistic etc.

Alimentarea se face cu ajutorul unei baterii AAA, care e simplu de achizitionat deoarece este foarte raspandita.

Avand in vedere dimensiunile (160 x 80 x 13.8 cm) si greutatea (100 grame) este usor de intrebuintat, deoarece se tine comod in mana.

Carcasa ce poate fi asezata pe partea din fata are rolul de a proteja butoanele in timpul transportului.

 

Dezavantaje:

Nu este cel mai accesibil produs din punctul de vedere al costului de achizitie.

 

 

SHARP EL-W506XSL

 

EL-W506XSL este un calculator stiintific de la Sharp, ce contribuie la efectuarea a tot felul de operatii chiar si pentru cei care au asteptari foarte mari de la un astfel de dispozitiv, deoarece are un numar de 556 de functii (de exemplu: logaritmi, radicali, ridicari la putere, conversii, fractii, numere in baza N, calcule statistice si trigonometrice etc.). Ele sunt posibile cu ajutorul a 50 de butoane si a celor 16 digiti care pot fi afisati pe cate patru randuri, pe un ecran LCD de 96 x 32 mm.

In ceea ce priveste modul in care arata, dimensiunile sunt de 80 x 168 x 14 cm, iar greutatea de circa 100 grame. E usor de folosit direct din mana, dar si confortabil. Carcasa e de culoare neagra, la fel ca marea majoritate a butoanelor. Acest model detine si patru taste de acces rapid, pentru functiile pe care le folosesti cel mai frecvent (D1, D2, D3, D4).

E posibil sa iti ia destul de mult timp sa inveti sa-l folosesti cu adevarat, insa merita efortul, daca vrei sa-ti fie mai usor apoi. Referitor la alimentare, aceasta poate fi facuta atat prin energie solara, cat si prin baterii (1 x LR44). Calculatorul se va opri automat daca nu-l folosesti o anumita perioada. Pretul e unul ce poate fi greu accesibil daca nu ai la dispozitie un buget mai generos, iar transportul implica si el o taxa suplimentara de 20 de lei.

 

Avantaje:

Iti pune la dispozitie 556 de functii, pentru a utiliza calculatorul intr-un mod cat mai performant.

Ai taste rapide (D1-D4) pe care le poti folosi pentru a accesa mai repede optiunile pe care le folosesti cel mai adesea.

Ecranul LCD e de dimensiuni suficient de generoase pentru a permite afisarea a cate 16 digiti pe fiecare dintre cele patru linii.

Sursa de alimentare este dubla – solara si pe baterii (1 x LR44).

 

Dezavantaje:

Iti poate da batai de cap pana cand te inveti sa-l intrebuintezi cu adevarat.

 

 

Milan M 228

 

Vorbim acum de un calculator stiintific Milan M 228, care reprezinta o varianta accesibila financiar chiar si pentru elevii/studentii care nu au o suma mare de bani pentru a o investi intr-un astfel de dispozitiv. Trebuie sa te astepti insa sa fie ceva mai limitat in ceea ce priveste functiile (228), fata de un model cu adevarat performant (ce poate avea in jur de 550 de optiuni). Cu ajutorul acestui produs poti face urmatoarele tipuri de operatii: adunari, scaderi, inmultiri, impartiri, functii trigonometrice, ridicari la putere, radicali, logaritmi, paranteze, calcule statistice etc.

Datele in acest caz sunt afisate pe un ecran cu doua linii (10 + 2 digiti) si sunt introduse cu ajutorul a 50 de taste. Pentru a avea energie trebuie sa folosesti o baterie cu litiu (L1154, LR44 sau AG13), ce trebuie schimbata in momentul in care da semne ca nu ar mai fi suficient de puternica, daca vrei rezultate corecte. Pentru a o inlocui, e nevoie sa desfaci doua suruburi, dupa care sa le prinzi inapoi.

Dispozitivul are dimensiuni de 14.3 x 7.5 x 1.5 cm si e de culoare crem, avand si o carcasa gri, pentru protectie. Daca nu folosesti acest calculator timp de sase minute, el se va inchide automat, pentru a economisi din energie.  

 

Avantaje:

Are suficient de multe functii pentru a fi de ajutor elevilor din gimnaziu si liceu – 228.

Are dimensiuni ce il fac sa fie un model simplu de tinut in mana in timpul intrebuintarii – 14.3 x 7.5 x 1.5 cm.

Neutilizarea timp de sase minute duce la inchiderea automata a dispozitivului, ceea ce e un lucru bun, deoarece mai economisesti din baterie.

Este un calculator stiintific, ieftin si bun, accesibil si in cazul celor care nu dispun de o suma mai mare de bani.

 

Dezavantaje:

Procedeul de schimbare al bateriei nu e unul foarte simplu, in cazul in care ti se intampla ca aceasta sa te lase cand esti la scoala, de exemplu, deoarece ai nevoie de o surubelnita cu care sa ii desfaci un capacel din spate.

 

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...