Pareri despre Apple MacBook Pro 13

Am modificat articolul ultima data pe: 27.03.20

 

Avantaje:

Ofera performante foarte bune in ce priveste editarea, proiectele de design si modelare sau programare. 

Are o baterie rezistenta, cu autonomie de pana la 10 ore. 

Display-ul luminos si colorat, la rezolutie buna, are tehnologie Retina si este optimizat pentru a asigura reproducerea fidela a culorilor si a mentine confortul ocular. 

Speakerele sunt echilibrate, oferind un bass adanc si o gama dinamica de sunete. 

Trackpad-ul si tastatura prezinta un feedback tactil bun, inedit si precis. 

 

Dezavantaje:

In mod evident, lipsa unei placi video dedicate pentru gaming semnifica faptul ca produsul nu se va descurca bine in jocuri nou aparute, un motiv de suparare pentru unii cumparatori, iar prezenta a doua porturi Thunderbolt nu este suficienta, simtindu-se lipsa unor porturi uzuale precum cele USB, pentru conectarea camerei foto, de exemplu, fiind necesara achizitionarea unui adaptor. 

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Persoanele care cauta un produs de la brandul Apple pe care sa il foloseasca in scop profesional usor sau in editare isi pot indrepta atentia spre modelul de laptop Apple Macbook Pro 13 care, desi dispune doar de un procesor Intel i5 de a saptea generatie care ruleaza la frecventa de 2.3 GHz , putand creste, in momentele critice, la 3.6 GHz pentru a obtine o viteza de calcul temporara mai mare, este ajutat de 8 GB memorie RAM, pentru a nu sacada sau a se bloca atunci cand sunt active mai multe aplicatii ori programe in acelasi timp. 

Desi ofera doar 128 GB spatiu de stocare, existenta SSD-ului face accesarea datelor mai rapida. Se descurca foarte bine in ce priveste editarea foto-video, proiectarea in design si programarea, dupa cum relateaza utilizatorii multumiti. 

Precum alte modele similare, acest Macbook Pro dispune de un acumulator performant si cu autonomie ridicata, ce promite pana la 10 ore de folosire inainte de a necesita o noua incarcare (fluctueaza in functie de luminozitatea ecranului, volum, numarul de aplicatii active, etc.). Utilizatorul are la dispozitie mai mult timp sa lucreze sau sa se uite la YouTube ori alt site de streaming inainte de a trebui sa caute cablul de incarcare si o priza. 

Display-ul de 13.3 inch foloseste tehnologia Screen Retina, care ofera o calitate clara a imaginilor, densitatea pixelilor pe inch fiind mare, rezolutia situandu-se la 2560 x 1600 pixeli. Culorile sunt vii iar detaliile cele mai mici se vad foarte bine, luminozitatea putand atinge aproape 500 de niti atunci cand este envoie. 

Datorita senzorului de lumina ambientala, gradul de alb se schimba in functie de locatia in care te afli si conditiile de lumina, pentru ca ochii sa nu simta disconfort. 

Speakerele stereo redau sunete clare si dinamice, inlaturand pe cat posibil distorsiunile, pentru ca vocile si instrumentele sa se auda clar atunci cand se asculta muzica, de exemplu. Acelasi efect poate fi observat si in cazul continutului media de alta natura, de la filme si pana la clipuri online. 

Pentru manipularea acestui laptop se foloseste o tastatura butterfly imbunatatita, oferind un raspuns tactil mai bun comparativ cu predecesoarele modele ce au folosit tehnologia aceasta, mentinand confortul si viteza la apasare. Iar trackpad-ul e apreciat pentru dimensiunile sale ridicate, pastrand, totusi acuratetea, deoarece nu va inregistra apasarile facute din greseala. 

 

Concluzie:

Desi are propriile puncte slabe, laptopul Macbook Pro 13, la pret piperat, reuseste sa imbine suficiente parti pozitive, precum un sistem de operare eficient si bine optimizat in ce priveste rularea aplicatiilor de editare si creare, precum si un display luminos si performant, cu un sunet bun, echilibrand performantele sale apreciate de utilizatori. 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre