Pareri despre Intel 545s Series

Am modificat articolul ultima data pe: 25.03.20

 

Avantaje:

Pentru multi posibili cumparatori si pasionati de IT, Intel reprezinta un nume important de pe piata de profil, ceea ce creste increderea in produs. 

Dimensiunile reduse permit instalarea sa intr-un laptop sau in PC de tip desktop. 

Prezinta viteze bune la scriere si citire. 

In vederea urmaririi parametrilor de functionare si a update-urilor de software vine echipat cu ISSD Toolbox. 

Spatiul de 256 GB este suficient pentru programe de baza. 

Are o garantie de 5 ani. 

 

Dezavantaje:

Printre detaliile mai putin atractive pentru variate categorii de utilizatori si posibili cumparatori se afla pretul relativ piperat pentru capacitatea de stocare si functiile dispozitivului, performantele sale putandu-se arata lipsite de consistenta din cand in cand, in cazul achizitionarii pentru un sistem PC fiind necesara adaugarea unor adaptoare potrivite acestuia. 

 

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE:

Intel scoate mereu pe piata noi si noi componente gata sa atraga publicul specific prin calitatile si specificatiile oferite, si o astfel de oferta este acest SSD Intel 545S Eeries 256GB, care face parte din seria pentru consumatori de rand, la un pret asteptat de la acest brand. Si, pentru ca producatorul detine intaietate pe piata de componente pentru PC, oferta aceasta, la orice costuri de achizitie ar fi ea, va fi apreciata si incercata de fanii sai, carora le inspira incredere. 

Avand in vedere ca este un solid state drive, dimensiunile produsului vor fi mult reduse fata de un HDD, putand fi, cu succes, instalat intr-un laptop ultrabook sau intr-un workstation ori un desktop clasic, fiind dotat cu interfata SATA III. E subtire si argintiu, profilul nedepasind 7mm, parand si mai slim avand in vedere suprafetele indentate. 

 

 

Unul din cele mai importante aspecte ale produsului este performanta de care este capabil acesta, rapiditatea la copierea informatiilor avand un rol central pentru astfel de dispozitive. Intel 545 S Series nu sta deloc rau, dispunand de memorie 3D TLC NAND, fiind primul model pentru consumatori care foloseste aceasta tehnologie. 

Potrivit testelor efectuate, vitezele de scriere si citire se mentin constante, astfel incat utilizatorul sa nu observe vreo incetinire sau sacadare atunci cand foloseste diferite programe. 

Rata de transfer la scriere se ridica la 500 MB/s, o valoare foarte buna, in timp ce cea de citire este usor mai mare, de 550 MB/s. In general, prin folosirea sa drept partitie centrala, sistemul de operare va rula fluid, fara poticniri, iar operatiunile ar trebui sa ramana line la pornire. 

Pentru a verifica din cand in cand sau a tine sub control parametrii de functionare, Intel pune la dispozitia utilizatorilor un Toolbox special, un program de management al discului. Prin intermediul sau, utilizatorul are acces la informatiile de pe drive, poate face update-uri si rula diagnostice sau optimiza modul in care functioneaza dispozitivul. 

Desi nu ofera cel mai ridicat spatiu de stocare, Intel 545S Series este suficient pentru un sistem de operare si cateva programe mai robuste, care vor fi intrebuintate frecvent, sau chiar pentru instalarea unor jocuri care se doresc a rula rapid. 

Daca majoritatea modelelor de SSD au o garantie de doar 3 ani, in acest caz, Intel a plusat, adaugand una de cinci ani, bazandu-se pe longevitatea si increderea in constructia tehnica a produsului. 

 

Concluzie:

Performantele acestui SSD sunt demne de recomandat, trecerea de la un program la altul facandu-se fluid, fara probleme, performantele fiind demne de mentionat, alaturi de o perioada de garantie mai mare decat in cazul altor produse de pe aceeasi nisa de piata, motiv pentru care Intel 545S Series este ales de multiple categorii de cumparatori. 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre