Pareri despre Marvo KG914G

Am modificat articolul ultima data pe: 01.04.20

 

Avantaje: 

E o tastatura mecanica la un pret foarte bun. 

Design-ul compact cu dimensiuni reduse si un numar mai mic de butoane salveaza spatiul de pe birou. 

Posibilitatea schimbarii jocului de lumini prin optiunile preprogramate sau prin folosirea software-ului proprietar permite stabilirea unor culori pe anumite taste. 

Switch-urile silentioase nu necesita o apasare puternica pentru a inregistra actiunea. 

Stilul simplu, dar de efect, permite detasarea tastelor pentru igienizare facila. 

 

Dezavantaje:

Utilizatorii sunt putin nemultumiti din cauza ca nu exista acele mici cauciucuri antiderapante pe picioruse, obiectul putand aluneca pe suprafata pe care se afla, iar dimensiunile butoanelor pot fi considerate reduse de catre cei cu degete mai robuste, putand aparea probleme in ce priveste intrebuintarea zilnica pentru perioade lungi de timp. 

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Tastatura mecanica Marvo KG914G este visul oricarui gamer incepator, care nu a mai avut de-a face cu un astfel de articol pana in prezent, prezentand un pret foarte bun pentru categoria sa. Face parte din exemplele entry level, asa ca in ce priveste calitatea materialelor folosite ar putea exista imbunatatiri dar, luand in considerare costurile de achizitie, plasticele mai putin finisate sunt acceptabile, avand in vedere calitatea switch-urilor, despre care vom vorbi mai tarziu.Designul simplist si compact al produsului il face ideal pentru un birou mai mic, prezentand o optiune cu 17 taste mai putin decat in mod obisnuit, unde nu sunt incluse butoanele din zona numpad, accentuand faptul ca tastatura se va folosi, cu precadere, pentru gaming si mai putin la nivel profesional, de catre persoanele ce lucreaza cu numere. 

Reducerea cu 30%, luand in considerare si lipsa unui sasiu proeminent specific modulelor pentru jocuri, schimba ergonomia biroului, intr-o oarecare masura, lasand mai mult loc miscarilor cu mouse-ul, spre exemplu. 

Precum orice model de tastatura mecanica ce se respecta, si aceasta este iluminata cu LED-uri individuale, pentru ca fiecare litera si numar sa fie complet vizibile, indiferent de conditiile exterioare, in special pe intuneric. 

Exista cateva moduri predefinite de iluminare, precum stabilirea unei culori pentru toate tastele, modul de “respiratie” ori cel curcubeu, clasice pentru produsele cu functie de iluminare, dar utilizatorii se pot folosi si de software-ul specific pentru a obtine module individualizate pentru anumite jocuri sau activitati, putand adauga profile pentru fiecare din ele. 

Un detaliu specific tastaturilor de tip mecanic este prezenta switch-urilor care determina raspunsul si rezistenta la apasare, precum si zgomotul produs de aceasta. In cazul lui Marvo KG914G, acestea sunt de culoare rosie, rezistand la peste 50 de milioane de apasari, avand nevoie de o forta de apasare de 60 grame, standardul. Actiunea este naturala iar tehnologia switch-urilor de culoare rosie e desemnata silentioasa, cel putin comparativ cu celelalte optiuni de pe piata. 

Cand vine vorba despre stilul propriu, tastatura are o carcasa fara rama, parand si mai mica, dar retinand o eleganta specifica, finisajul fiind mat, de culoare neagra. Pentru a fi curatata mai usor, tastele au o suprainaltare ce permite scoaterea lor facila cu ajutorul unei pensete speciale. In vederea durabilitatii, chiar si in cazuri de enervare in cadrul jocurilor, cand utilizatorul se razbuna pe periferice, foloseste un sasiu robust din plastic, care rezista cu brio abuzului. 

 

Concluzie 

Utilizatorii care doresc sa faca trecerea catre o tastatura mecanica si care nu se avanta spre cele mai costisitoare variante vor gasi un aliat util in acest model dotat cu numeroase optiuni cheie pentru aceasta nisa, precum individualizarea profilelor de iluminare si folosirea unor switch-uri silentioase, care nu vor deranja alti colocatari, in special noaptea. 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre