Pareri despre placa video ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX GAMING

Am modificat articolul ultima data pe: 01.04.20

 

Avantaje:

Placa aceasta e una potrivita pentru utilizatorii clasici, facand fata cu brio activitatilor de baza. 

Are in dotarea ei conectori ce ajuta la o intrebuintare placuta. 

Se raceste intr-un mod eficient si sigur. 

Are o rezolutie maxima de 7680 x 4320 pixeli, pentru a te bucura de cele mai clare imagini posibile. 

 

Dezavantaje:

Nu este o placa video potrivita pentru gamerii profesionisti, pentru cei care vor sa solicite computerul la capacitati maxime, deoarece nu va da rezultate excelente din cauza memoriei RAM de doar 4 GB si a BUS-ului de 128 biti. In plus, are si o un tip de memorie destul de veche, DDR5.

 

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE

Varianta aceasta e una pentru utilizatorii clasici, dar si pentru cei care vor sa se joace si cauta placi video de gaming pentru incepatori. Va functiona fluent daca vrei sa intri pe site-uri diverse, pe retele de socializare, sa te uiti la filme, sa folosesti tot felul de programe sau sa te bucuri de jocuri mai putin solicitante pentru sistem. E un articol in care merita sa investeasca cei care cauta sa-si faca un device clasic, dar cu performante decente. 

 

Pe suprafata acestei placi video se afla o serie de conectori, acestia contribuind la buna o intrebuintare, ce presupune acceptarea diverselor gadget-uri, dar si alimentarea. Vei regasi asa: 1 x DisplayPort (pentru a putea folosi un monitor cu rezolutie de pana la 8K), 2 x DVI (interfata similara cu VGA, doar ca e un format digital), 1 x HDMI (pentru a conecta monitoare, televizoare, sisteme home cinema, console etc.) si 1 x 6 pin (necesar la alimentare). 

Produsul acesta foloseste racirea activa, ce presupune intrebuintarea unui cooler si a unui radiator. E o foarte raspandita, deoarece e mai accesibila financiar, dar si foarte eficienta. In comparatie cu modelele care folosesc varianta pasiva, aceasta are temperatura mult mai mica in timpul functionarii, ceea ce e foarte bine.

Un ultim avantaj pe care vrem sa-l discutam putin e cel legat de rezolutie. Aceasta caracteristica are o importanta foarte mare, deoarece va permite rularea jocurilor/filmelor la claritatea dorita. In acest caz, placa video accepta o valoare foarte mare, de 7680 x 4320 pixeli, cunoscuta ca si 8K. 

Nu e foarte populara, dar e din ce in ce mai raspandita. Poate acum nu o vei folosi, dar cu timpul poate vei cumpara un monitor mai performant si vrei sa tii pasul cu tehnologia fara a inlocui placa video. 

Pentru a te bucura de aceasta caracteristica ai nevoie si de un monitor compatibil cu ea. Poti folosi unul mai slab, dar nu te poti astepta sa redea filme in 8K doar pentru ca e astfel placa video. Intre aceasta din urma, display si formatul fisierului trebuie sa existe un punct comun si anume sa permita toate aceasta rezolutie. 

 

Concluzie:

Chiar daca nu are caracteristici bune cand vine vorba de memoria RAM, aceasta placa video poate da rezultate decente in toate tipurile de activitati, de la o simpla cautare pe Internet, pana la jocuri ceva mai simple, care nu solicita excesiv computerul. Are o rezolutie maxima foarte buna (8K) si raceste sistemul in mod activ.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre