Pareri despre placa video nVIDIA GeForce GTX 1080

Am modificat articolul ultima data pe: 01.04.20

 

Avantaje:

E un model de placa video ce poate fi folosit chiar si in gaming, deoarece are o memoria RAM de 8 GB si un BUS de 256 biti.

Memoria e de tip GDDR5X, o varianta performanta.

E dotata cu multiple sloturi, care ofera posibilitatea unor conexiuni multiple. 

Permite rularea unor fisiere cu rezolutie foarte mare, de 7680 x 4320 pixeli. 

 

Dezavantaje:

Placa video despre care vorbim acum este una cu caracteristici foarte bune, dar, aceste performante costa destul de mult, motiv pentru care e accesibila doar celor au la dispozitie un buget ceva mai generos. Daca nu ti-o permiti, indreapta-ti atentia spre alte variante mai ieftine, dar nu la fel de bune.

 

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE

Produsul acesta e o alegere inteleapta pentru cei care sunt in cautarea unor placi video bune pentru gaming si nu numai. El atinge performante demne de apreciat, deoarece are o memorie RAM de 8 GB, ce ajuta la o rulare rapida, fluenta. Aceasta valoare va permite inclusiv redarea imaginilor la un nivel calitativ foarte bun, pe mai multe ecrane. Totodata, are si un BUS de 256 de biti, pentru a contribui la afisarea si mai rapida a rezultatelor. 

Memoria acestei placi e una de tip GDDR5X, care e renumita pentru faptul ca e performanta. Aceasta valoare e in format GDDRx, unde x-ul este o cifra. Cu cat aceasta e mai mare, cu atat mai bine. In acest caz, fiind vorba de 5, nu putem decat sa apreciem aceasta caracteristica.

Sirul acesta nu se termina intr-o cifra, ci in litera “X”. Aceasta iti da detalii cu privire la faptul ca e vorba de o placa video rapida, mai calitativa decat GDDR5, care imbunatateste latimea benzii si performantele care vor rezulta. 

Articolul acesta iti vine in intampinare si cu o serie de sloturi care vor contribui la atasarea cu usurinta a gadget-urilor externe. Vei avea la dispozitie 3 conectori Display Port, pentru a folosi mai multe monitoare, un slot DVI, care e o interfata mai veche, asemanatoare cu VGA si un HDMI, la care poti atasa ecrane, console etc. Pentru alimentare ai 1 x 6 pin si 1 x 8 pin. 

Prezenta placa video accepta o rezolutie maxima de 7680 x 4320 pixeli. Aceasta e cunoscuta ca si 8K sau 4320p si permite furnizarea unor imagini incredibil de clare. Momentan e cea mai mare valoare existenta in materie de rezolutie. Sunt foarte putine monitoare care o au, dar, avand in vedere rapiditatea cu care avanseaza tehnologia ea va fi din ce in ce mai prezenta. 

Aspectul acesta iti va da voie sa rulezi jocuri, filme, clipuri diverse la orice rezolutie existenta, ceea ce e un mare plus. Ai grija ca si monitorul pe care il ai sa accepte acest numar de pixeli, pentru a valorifica totul la capacitati maxime. Altfel, investitia e in zadar. 

 

 

Concluzie:

Produsul acesta va face fata cu brio atat activitatilor zilnice, precum navigare pe Internet, filme, jocuri simple, cat si celor mai complicate precum gaming la un nivel avansat, rularea unor programe care solicita mult computerul sau vizionarea unor filme cu o rezolutie foarte buna precum 4K sau 8K. 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre