Pareri despre Samsung 860 EVO

Am modificat articolul ultima data pe: 27.03.20

 

Avantaje:

Componenta prezinta increderea brandului prin prisma calitatii produselor acestuia. 

Ofera performante foarte bune, folosindu-se de tehnologia V-NAND. 

Are o viteza de lucru mare, de pana la 550 MB/s, permitand transferul rapid al datelor. 

Designul permite adaugarea intr-un sistem desktop sau laptop. 

Include software de management pentru a avea la indemana informatii referitoare la capacitatile sale. 

 

Dezavantaje:

Avand in vedere ca este, totusi, un varf de lance al unui producator renumit, modelul acesta dispune de un pret considerat mare de multe categorii de utilizatori, lucru ce se explica, totusi, prin tehnologia de constructie inovatoare, in care Samsung a investit de-a lungul anilor, ajungand acum sa ruleze in topurile de performante de pe o pozitie fruntasa. 

 

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE:

Pe piata de profil exista cateva nume mari, printre care se afla si acest SSD Samsung 860 EVO 500GB, fiind pozitionat drept un varf de lance si de performante de la care alte branduri au de invatat. Lupta continua se tine intre Intel si Samsung, modelele din seria EVO ale celui de-al doilea fiind considerate un adevarat etalon. 

De ani de zile, modelul anterior (850 EVO) a fost exemplul perfect de echilibru intre performante si costuri. Daca reuseste modelul acesta de 500 GB sa impresioneze ramane la latitudinea fiecarui utilizator in parte, deoarece necesitatile si preferintele fiecarei persoane pot fi diferite. 

 

 

Pentru ca Samsung este prima companie care a venit pe piata comerciala cu tehnologia 3D NAND, si-a permis sa dicteze costurile si sa reglementeze performantele. Modelul 860 EVO de 500 GB ofera spatiu suficient unui utilizator obisnuit, folosindu-se de un controller MJX care sustine memorie DDR4 de arhitectura noua, pentru a micsora consumul de curent si a mentine componenta mai rece, reducand, intr-o oarecare masura, si costurile de manufactura. 

Generatia a patra de tehnologie V-NAND in 64 de layere este cu pana la 30% mai eficienta in ce priveste consumul de energie comparativ cu predecesorul sau, fiind si de 1.5 ori mai rapida. Ratingul de anduranta este, totusi, un punct forte al sau, cu un rating de 300 TBW. 

Performantele in materie de viteza de scriere si citire sunt foarte bune, rata de transfer la citire fiind de 550 MB/s iar cea de transfer la scriere scade usor, la 520 MB/s, fiind mai mare decat majoritatea competitorilor din aceeasi grupa de pret. 

Pentru ca e un model cu interfata SATA III, rata de transfer SATA se va ridica la 600 MB/s, mentinandu-se la acest nivel. In teste, se afla pe prima pozitie sau este intrecut doar de versiunea Pro de la acelasi producator. Asadar, e cel mai rapid SSD SATA pe care l-ai putea obtine. 

Avand in vedere dimensiunile reduse, caci produsul masoara doar 6.8 mm in grosime, si are o greutate de 51 grame, poate fi implementat cu succes si intr-un sistem laptop, mai subtire, dar si intr-un calculator clasic, de tip desktop. 

Pentru protejarea datelor, acestea pot fi criptate pe baza de hardware AES la 256 biti, iar software-ul Samsung Magician ofera utilizatorului acces la toate datele referitoare la performantele si activitatea componentei, acesta putand sa faca update-uri de firmware si sa modifice setari in asa fel incat sa optimizeze performantele si sa obtina stabilitate si compatibilitate cu alte componente. 

 

Concluzie:

E un top de linie pentru Samsung si piata de profil in general, acest SSD bucurandu-se de o infatisare clasica, dar eleganta, de performante innascute apreciate de orice utilizator, singurul sau punct slab, pe langa pretul restrictiv, fiind limitarile impuse de interfata SATA, cu care este prevazut. 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre