Pareri despre Western Digital Blue

Am modificat articolul ultima data pe: 27.03.20

 

Avantaje:

Dispune de spatiu robust de stocare, comparativ cu alte modele. 

Are un pret bun, mai ales avand in vedere capacitatea de stocare mare.

Are performante foarte bune – viteza de scriere se mentine stabila, spre deosebire de multe alte modele cu tehnologia TLC. 

Tehnologia 3D NAND are un timp de operare rapid si un consum de curent scazut. 

Exista o suita de programe dedicate pentru intretinerea si verificarea dispozitivului, la care cumparatorii au acces gratuit. 

 

Dezavantaje:

In cazul in care se doreste transferarea datelor de pe un hard disk existent pe acesta, pentru a nu pierde setarile si datele stocate pe hardul vechi, va fi necesara folosirea unui cablu adaptor SATA cu USB, in cazul in care acesta nu exista fiind necesara cumpararea sa, pretul fiind unul crescut, asa cum e de asteptat, comparativ cu un HDD cu aceeasi capacitate. 

 

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE:

Cei care doresc sa isi imbunatateasca performantele sau sa isi schimbe o componenta veche si incetinita sau defecta, cu una la fel de incapatoare, isi pot indrepta atentia spre un hard disk SSD Western Digital 1TB SATA-III 7200 RPM 64MB Caviar Blue, capabil sa sustina pana la 1 TB de date, suficient pentru majoritatea utilizatorilor obisnuiti, nisa de piata careia i se si adreseaza. Si poate fi introdus si intr-un laptop, si in desktop, avand in vedere grosimea standard, de 7 mm, si dimensiunile reduse. 

 

 

Luand in calcul costurile de productie si achizitie, dar si capacitatea sa, se remarca drept una din cele mai bune investitii, conferind un raport bun la costul per GB, avand in vedere ca alte branduri vor avea doar jumatate din acest spatiu de stocare la respectivul pret. 

Iar rezistenta sa in timp este determinata de valoarea andurantei, care se ridica la 500 TBW, ceea ce inseamna ca vei scrie 500 de TB pe disc inainte ca acesta sa inceapa sa isi arate eventualele defecte sau erori ce ar putea aparea. Iar aceasta estimare este una conservatoare, caci cel mai probabil il vei folosi cel putin 10 ani inainte de a observa probleme, in conditii uzuale. 

Pentru un model cu tehnologie TLC, se arata suficient de rapid, oferind performante similare modelelor MLC, mai degraba. Rata de citire secventala se ridica la 560 MB/s, iar cea de scriere este de pana la 530 MB/s, valori foarte bune in raport cu tehnologia folosita si cu alte modele asemanatoare ca si constructie de pe piata de nisa. 

Produsul foloseste tehnologia 3D NAND cand vine vorba despre memorie, transferul de date mentinandu-se constant de-a lungul recoltarii fisierelor, fara sacadari sau caderi. In plus, tehnologia aceasta duce la stocarea mai multor biti intr-un spatiu orizontal mai mic. 

Pentru a monitoriza pe indelete capacitatile de stocare si parametrii de functionare, WD pune la dispozitia utilizatorului doua programe speciale gratuite. Din WD SSD Dashboard poti vedea si manipula capacitatea disponibila, temperaturile in care sta componenta si atributele SMART, iar cu software-ul Acronis iti va fi mai usor sa clonezi datele si sa iti faci copii de siguranta ale sistemului de operare si setarilor, precum si datelor personale. 

 

Concluzie:

In cautarea unui SSD rapid, accesibil ca pret si cu spatiu mare de stocare, WD Digital Blue devine o oferta de nerefuzat, daca ne luam dupa specificatiile si capacitatile sale de lucru, precum si dupa usurinta cu care poate fi tinut sub control si monitorizat din software-ul gratuit pus la dispozitia doritorilor. 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre