Top 5 branduri care produc telefoane fixe

Am modificat articolul ultima data pe: 02.04.20

 

Pentru cititorii nostri care sunt amatori sa-si doteze locuinta sau biroul cu servicii de telefonie fixa, dar nu sunt hotarati asupra modelului aparatului sau aparatelor prin care sa beneficieze de acestea, oferim cateva sugestii, bazate pe informatii concrete si valabile, cu privire la cele mai populare cinci firme care produc si comercializeaza astfel de dispozitive.

 

Chiar daca smartphone-ul face parte din recuzita cotidiana si pare de neinlocuit, sunt situatii in care achizitionarea unui telefon fix este necesara si cateva repere pentru a nu cheltui mai multi bani sau timp decat trebuie poate fi binevenita, mai ales atunci cand firma producatoare iti ofera garantia calitatii si/sau a unui pret convenabil.  

 

Panasonic

Sloganul lansat cu ocazia sarbatoririi, in 2018, a centenarului companiei – “100 years of ‘better’” (100 de ani de ‘mai bine’) – exprima in cel mai potrivit mod strategia aplicata timp de un secol de catre firma japoneza. De-a lungul timpului, Panasonic s-a preocupat de imbunatatirea vietii de zi cu zi a fiecaruia in parte, prin adaugarea de produse inovative si extrem de utile in gospodarie: de la perna electrica la plita, de la uscator de par la frigider. Cu alte cuvinte, Panasonic a jucat de la infiintarea sa rolul de generator de confort in spatiul privat.

Gamei de electrocasnice i s-a adaugat cea de electronice, care a tinut tot timpul pasul cu vremurile, sau, de multe ori, s-a plasat inainte, prin inovatii constante. Camerele  foto-video, televizoarele, sistemele audio-video iti asigura confortul psihic si intelectual acasa si oriunde.

 

 

Din locuinta ta inteligenta, pe care Panasonic o poate mobila cu toate dispozitivele care sa-i sustina supranumele, nu poate lipsi serviciul de telefonie fixa, care se foloseste de aparatura creata diferentiat in functie de nevoile tale. 

Brandul ofera telefoane pentru varstnici, cu afisaj mare, rezistenta la socuri si functii utile, precum “apel prioritar”; telefoane fara fir – DECT, cu unul sau mai multe receptoare, capacitate rezonabila de numere de telefon, compatibile cu o serie de accesorii care sa-ti faca viata mai usoara, precum cautatorul de chei; telefoane cu fir, utilizabile acasa sau la birou, cu specificatii diferite in functie de model. 

 

VTech

Pe numele sau de lansare Video Technology Limited, preluat de la primul sau produs lansat in 1976, o consola de jocuri video, compania chineza cu sediul la Hong Kong a facut istorie ca producator de electronice. Principalele linii care au propulsat compania in top 50 furnizori de servicii electronice la nivel mondial sunt jucariile electronice si echipamentele de telefonie fixa. 

In prima categorie sunt incluse seria de jocuri video si de console, diferite tipuri de laptopuri si jucarii educative pentru copii de varsta prescolara si scolara. Cele mai bine vandute sunt cele care ii ajuta pe copiii mai mari sa invete sa silabiseasca sau sa efectueze primele operatii matematice, iar bebelusilor le ofera carticele interactive cu melodii.

In ceea ce priveste telefonia mobila, VTech detine numeroase contracte de asigurare a comunicarii in cadrul companiilor mici si medii (centrale telefonice). De asemenea, este un producator si furnizor important de aparate telefonice fixe, cu sau fara fir, pentru utilizatori casnici, pentru birouri si/sau pentru lanturi hoteliere.

Aparatele, in majoritatea lor, dispun de un numar rezonabil de intrari in agenda (20-50 de numere), au un display simplu, luminat cu led si inscriptionat pe taste cu cifre de dimensiuni mai mari. De asemenea, cuprind o serie de functii precum hands-free, alarma, volum ajustabil, diferite melodii de sonerie.

 

 

Phillips

Compania olandeza s-a facut cunoscuta, in cei 130 de ani de existenta, in domenii diferite, precum tehnologia medicala, bunurile de larg consum si ingrijire personala, precum si in sisteme de iluminat (capitol la care s-a clasat pe primul loc in lume in 2012). 

De numele sau se leaga aparitia casetei compacte audio (1963), initial utilizata pentru masinile pentru dictat, apoi pentru a inregistra si distribui muzica, apoi ca spatiu de stocare pentru robotul telefonic sau pentru primele PC-uri. De asemenea, bunicul “Boom-box”-ului, radiocasetofonul portabil si videorecorderul au facut cariera sub scutul Philips.

Si in domeniul telefoniei fixe, amprenta brandului este perfect vizibila. Aparatele ofera functii inteligente care garanteaza claritatea convorbirii si confortul utilizarii. Cele mai importante sunt controlul automat si egalizatorul parametric, care corecteaza calitatea sunetului, meniul intuitiv si configurarea antenei in asa fel incat semnalul sa fie receptionat in parametrii optimi.

 

Myria

Ca raspuns la nevoile pietei locale, care pune pe loc de frunte pretul produselor achizitionate, retailerii de electronice si IT din Romania si-au lansat si si-au diversificat in ultimii ani propriile linii de productie. Astfel, Myria este marca disponibila din 2007 in spatele careia se afla Altex. Initial, se adresa doar doritorilor de PC, oferind produse cu software preinstalat, la care s-au adaugat repede altele din aceeasi familie (tablete, periferice, accesorii pentru gaming). Anul 2011 a adus largirea ariei de activitate cu bunuri de larg consum: electronice, electrocasnice, produse pentru ingrijire personala sau climatizare.

Dintre avantajele utilizarii unui telefon fix Myria, se pot enumera functiile de retinere apel cu muzica, hands-free, eliminarea zgomotului de fundal, blocarea apelurilor de la telefoanele legate in paralel, reapelarea automata, posibilitatea de a accesa agenda in timpul convorbirii, transferul apelurilor, posibilitatea de a conecta mai multe receptoare la o baza sau a mai multor baze la un singur receptor, apeluri tip conferinta si restrictionarea apelurilor. 

Alcatel

Brandul a intrat pe piata relativ recent, la sfarsitul anilor ‘90 – inceputul anilor 2000, mai intai sub numele de Alcatel Mobile Phones, apoi ca Alcatel OneTouch. Daca nu cunosti istoricul firmei, este mai dificil sa localizezi pe harta produsele comercializate de aceasta: franceza la origini, preluata de finlandezii de la Nokia si folosita sub licenta de compania chineza de electronice TLC.

Desi principala ramura de activitate o constituie industria de telefoane mobile (daca esti trecut de 40 de ani iti amintesti desigur de “minunile” tehnicii deloc ergonomice si usoare din anii 1997-1998), firma Alcatel este renumita si prin aparatele fixe create de ea. Potrivite pentru birou sau pentru acasa, cu sau fara fir, cu sistem de prindere in perete sau de masa, dispozitivele sunt practice si ofera un raport calitate-pret care le asigura popularitatea.

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre