Top 5 producatori de imprimante inkjet

Am modificat articolul ultima data pe: 18.09.20

 

Oferim cititorilor interesati un top al celor mai cunoscute firme producatoare de imprimante inkjet, alcatuit in functie de notorietatea lor, de cifra de afaceri si premiile obtinute pentru promovarea unor dispozitive cu adevarat performante.

 

Daca te-ai decis pentru achizitionarea unei imprimante inkjet, dar nu te poti hotari la care anume sa te opresti, un element deloc de neglijat care sa te ajute este, inainte de garantia fizica pe care o primesti odata cu produsul, garantia morala asigurata de traditia, standardele, popularitatea si succesul firmei producatoare. Iti oferim, asadar un top al celor mai importante branduri, impreuna cu informatii din culisele existentei lor. 

 

Canon

Compania japoneza isi trage originile spre inceputurile secolului trecut, cand Precision Optical Industry Co. Ldt. lansa prima camera japoneza de 35 mm, numita Kwanon dupa zeita budista a compasiunii. Renumele brandului a fost creat si consolidat in timp, ajungand ca in ultimii 30 de ani Canon sa fie listat anual in topul detinatorilor de brevete de inventie din Statele Unite.

Firma isi desfasoara in prezent activitatea in Asia, Europa, continentul American, Australia si Oceania. Are aproape 200000 de angajati si inregistreaza anual vanzari de miliarde de dolari. Se implica activ in actiuni ce privesc protejarea mediului, fapte caritabile sau sponsorizari pentru importante competitii sportive ori evenimente culturale.

Ca domeniu de activitate, numele companiei este asociat cu industria electronicelor si cu piata de desfacere a acestora. Principalele produse Canon cuprind, pe de o parte, dispozitivele foto digitale si camerele de filmat, iar pe de alta parte aparatura de birou: copiatoare, imprimante, scanere, computere, proiectoare sau calculatoare.

Cele mai importante caracteristici ale imprimantelor inkjet Canon sunt portabilitatea (exista variante care functioneaza cu baterii), conectivitatea (poti imprima documente sau fotografii chiar daca nu te afli in apropierea computerului, direct de pe telefon sau din Google Cloud), dar nu in ultimul rand sunt comercializate la preturi pentru toate buzunarele.

 

 

Epson

In 1881, in Nagano lua nastere o afacere familiala de negustorie cu ceasuri. In plin razboi, firma isi extindea activitatea la fabricarea de ceasuri Seiko, produse care au ramas parte a brandului pana in ziua de azi. Primul cronometru (1963), primul ceas de mana (1969) si automatic (1988), toate cu cuart, se numara printre inovatiile in cronologie marca Seiko.

Cotitura in activitatea companiei se producea odata cu angajamentul de a crea un dispozitiv care simultan sa cronometreze si sa listeze performantele atletilor de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964. Asa a aparut EP (electronic printer), urmata de Son of EP  – Epson, preluat ca nume de brand in 1975.

Peste jumatate din vanzarile Epson au ca obiect echipament pentru birou, aici fiind inluse dispozitive precum scanere, proiectoare, monitoare LCD, computere ori imprimante. De asemenea, comercializeaza dispozitive optice ori electronice si aparate industriale (roboti, lentile).

Ca ultime inovatii ale grupului Epson trebuie mentionate sistemul RIPS (Replaceable Ink Pack System), care consta in utilizarea pentru imprimare a unor pungi cu cerneala inlocuibile, garantand printarea a pana la 75000 de pagini fara intrerupere si primul sistem ecologic de reciclare a hartiei.

 

HP (Hewlett-Packard)

In anii ’30 ai secolului trecut, cand si-au pornit afacerea intr-un garaj din Palto Alto, California, devenit intre timp obiectiv istoric national, Bill Hewlett si Dave Packard investeau suma de 538 de dolari si formatia lor de ingineri electronisti. Colaborarea cu Walt Disney i-a lansat pe piata cu un dispozitiv pentru testarea sunetului.

In 1966 se nastea primul computer HP, care costa 50000 de dolari, datorita proprietatii sale inedite de a fi mobil. In anii ‘70 creeaza primul calculator stiintific de buzunar si un ceas de mana multifunctional. Un deceniu mai tarziu inventeaza un sistem de comunicare intre angajati prin intermediul computerelor care va evolua in binecunoscutul e-mail.

Fuziunea realizata in 2002 cu firma Compaq a asigurat ascensiunea fulminata a brandului HP in domeniul computerelor. Printre produsele cele mai cautate promovate de companie se numara calculatoarele, scanerele, imprimantele, serverele si statiile de lucru. HP este furnizor de top in hardware, software si service IT. Dintre inovatiile cele mai noi in materie de imprimante amintim crearea primei imprimante smart cu laser fara cartus si cea mai mica imprimanta all-in-one din lume.

 

 

Brother

Compania japoneza si-a sarbatorit acum cativa ani centenarul de existenta si jubileul de activitate in Europa. Initial concentrata pe productia si vanzarea de masini de cusut, dispozitive care inca se afla in oferta Brother, firma si-a extins treptat domeniul de interes, incluzand imprimantele matriciale si pe cele de etichete, masini de scris electronice, imprimante inkjet, laser si multifunctionale, faxuri, computere si electrocasnice.

Inovatiile de mare succes marca Brother sunt prima imprimanta multifunctionala laser din lume (in 1995), care unea intr-un singur aparat functiile de printare, scanare, fax si telefon, urmata de imprimanta inkjet, in 1997. Un alt record legat de numele companiei este acela de cel mai lung contract neintrerupt de sponsorizare a unei echipe de fotbal din Premier League, derulat cu Manchester City intre 1987-1999.

 

Xerox

Este o companie americana fondata in 1938, a carei notorietate a fost definitiv consolidata odata cu inventarea, in 1959, a primului fotocopiator din lume, Xerox 914. In prezent, in ciuda tuturor eforturilor firmei de a-si apara marca, termenul “xerox” a intrat in vocabularul universal, inclusiv in limba romana, cu sensul de “fotocopie”, iar verbul “a xeroxa” cu intelesul de “a copia”. 

Alte inovatii Xerox intrate in istoria computingului sunt GUI (graphical user interface) si mouse-ul, care au fost preluate si adaptate de Apple si Microsoft in anii ‘80, ca urmare a intelegerilor dintre Steve Jobs si sefii companiei.

Dintre dispozitivele produse si comercializate de Xerox cele mai cunoscute sunt scanerele, imprimantele si multifunctionalele, care reunesc operatiuni diferite, precum scanare, printare, copiere, posta electronica si fax.

Cele mai performante imprimante furnizate de aceasta firma pot printa pana la 90 de pagini pe minut, dispun de conectivitate WiFi, Bluetooth si Cloud, pot opera documente formatate in dimensiuni diferite, pana la A3. de asemenea, dispun de protectie ridicata impotriva atacurilor cibernetice, documentele si datele tale fiind astfel in siguranta. Trebuie adaugata si calitatea ridicata a consumabilelor, cum ar fi tonerul ce asigura calitatea imprimarii.

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments